Meditationspraksis

Vil du i gang med en meditations praksis ?

Så får du her lidt gode råd.
Du er også altid velkommen på meditationskursus.
..

Hvordan mediterer man?
En meditation kan laves på mange forskellige måder. Fælles er dog, at den starter med en sekvens som skal få dig til at slappe af. Dernæst slipper man tanker og følelser. Retter i stedet fokus mod stilheden / storheden. Dette fokus kan hjælpes på vej af mange forskellige meditationsformer, f.eks. åndedrættet, en genstand, en farve, et mantra, en lyd, et symbol, en kvalitet ……

.

Når tankerne og følelser melder sig, flyttes fokus stille og roligt tilbage på dit meditations fokus. Og ”meditations musklen” trænes stille og roligt.

.

Teknikkerne hjælper os altså til at rette fokus indad, blive bevidst om os selv, vores indre. At slippe sindets kontrol over os. Og lære os om sindets beskaffenhed. Og ikke mindst, vi lærer det at kende, som vi bærer med os, vores storhed.

At meditere er at være fuldt tilstede i nuet, og altså hverken i fortiden eller fremtiden – det sig være tankemæssigt og følelsesmæssigt.  Når vi er til stede i nuet er vi opmærksomme og fokuserede, og kan være fuldt opmærksomme og opleve tingene som de er. Og her åbner der sig som regel en hel ny verden.

.

Forskellen mellem meditation og afslapning er, at under afslapning slipper du ofte din bevidsthed og lader dig “drive” med. Ved meditation er du hele tiden fuldt bevidst.

.

Meditation og universets kræfter
Når meditation kombineres med det at udnytte universets kræfter, får du mulighed for at kontakte større energier som naturen, elementer, kærligheden, freden – og er du i den spirituelle retning, til spirituelle mestre, åndelige væsner.
Når du inddrager universet i din meditation får du oplevelser der fortæller dig lidt om, hvad det store universelle rum indeholder. Hvad du har potentiale til at møde, afhænger helt af din egen åbenhed.

.

Du har desuden mulighed for at integrere din egen sjæl mere i din dagligdag, du kan bevæge dig mellem tidligere liv og nuværende – og du har mulighed for at gå ind og vurdere potentialet ved fremtidige handlinger og situationer.

.

Ikke mindst har du mulighed for at bidrage til jordens og menneskehedens kollektive udvikling, ved at formidle lys, fred og kærlighed.

.

Sted, tidspunkt og stemning 
Det er godt at have et fast sted at meditere; en fredelig plet/hjørne i dit hjem, som du kun bruger til det formål. Når du har et fast meditationssted sker der nemlig det i din hjerne, at når du sætter dig tilrette, så kommer du straks i dén sindstilstand, idet din hjerne forbinder stedet med fredfyldte følelser og ro.

.

Men det er ikke et must – det kræver blot lidt mere koncentration/fokus når du mediterer på forskellige steder. Når du bliver trænet, kan du uden problemer meditere alle tænkelige steder.

Har du ikke ro i dit eget hjem, kan du evt. gå udendørs et sted hvor der er fred og ro – eller du kan bruge udhuset, hytten i skoven, den lokale kirke, ……..

.

Stemningen i forbindelse med afslapningsfasen og under meditationen kan du, hvis du finder det rart, understøtte med meditations musik og / eller røgelser eller aromaterapeutiske olier. Det medvirker til at du slapper af, og kan understøtte din underbevidsthed i bare at være og ”bære” dig noget af vejen.
Men kun hvis du finder det gavnligt.

.

Til at begynde med, kan det være en fordel at starte med siddende meditation. Det kan gøres på stol, eller i skrædderstilling på gulv.

.

Liggende meditation kan specielt senere, når der ikke er så stor risiko for at du falder i søvn, være god ved længere meditationer.

.

Træning og daglig praksis
Meditation kræver træning, men det skal ske med kærlighed til dig selv, og i ro og fred. Du skal ikke tvinge dig selv, men have intension og disciplinere dig selv med stor kærlighed / hengivenhed. Altid uden anstrengelse, da anstrengelse fører dig væk fra meditationens formål.

.

At vælge at praktisere meditation, er et valg om at bruge mindst 10 minutter på dig selv om dagen. Den tid kan alle finde, og det er ikke for meget tid at bruge på dig selv.

.

Daglig praksis – brug mindst 10 minutter om dagen, gerne på samme sted og samme tidspunkt – gerne længere tid – og gerne både morgen og aften. Og du vil hurtigt opleve hvordan du bliver bedre og bedre til at kontrollere dine tanker.
Når du bliver trænet i at meditere har du mulighed for at nå trancelignende tilstande.

.

Når du skal lære at mediterer, er det ofte en fordel at lade dig lede af en erfaren meditationspraktiker. Du vil nemlig kunne læne dig op af denne persons erfaringer og dit eget svingningsniveau vil kunne løftes til et højere niveau end du selv kan fra starten. Det kan være med til at give dig mere blod på tanden, til at selv at praktisere meditationen dagligt. Men det er bestemt ikke noget krav.

Go’ fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *