Modpolernes verden

Indre ro

Vi lever i modpolernes verden. Mørket og lyset går hånd i hånd. Sorgen og glæden er begge en del af livet. Og visheden om at dette er livet, giver af og til mørket og smerten mening.
.
Vi er i en tid, hvor der bliver kastet lys på alt det, der skal transformeres.
For at vi kommer derhen, hvor vi gerne vil.
Som individ. Som familie. Som kultur. Som land. Som klode.
.
Ofte skal der uvished og uklarhed til, før der kan komme klarhed.
Kaos kommer før ro.
Usund livsstil er springbrædtet til sunde vaner.
Og når vi ved det, altså sådan dybt ind i vores inderste, kan vi være taknemmelige for alt det, som ikke er, som vi ønsker det. Vi er på vej. Og det er skridt på vejen.
.
Men som oftest er det ikke sådan, at der er kaos – så ro. Og stopper den der.
Nej, der er ro, så længe det stadie af ro varer. Når du er klar til at transformere et nyt lag af “det der skaber kaos”, kommer det frem i lyset, for at blive transformeret.
Når man ved, at sådan hænger tingene sammen, er det lettere at byde et nyt lag af kaos velkommen. Hvorfor? Fordi vi ved, at efter det, kommer der en dybere ro. Når vi er blev bevidste om de dele i os, der skaber kaos / eller den del af os, som opfatter det som kaos, og vi transformerer det – så kommer der ro igen.
Og processen er nødvendig, for at transformere det, der ikke længere tjener os.
Altså det er nødvendigt med kaos. Det er nødvendigt med sorg. Det er nødvendigt med usund livsstil. For at få ro. For at få glæde. For at få en sund livsstil.
Og dermed gør vi en kæmpe fejl, når vi ikke accepterer de dele af os selv.
Vi kommer til at sætte alting lidt i stå, når vi modarbejder det. Frem for, at byde det velkommen. Og bare vide, at det er springbræt til et nyt lag af ….. ro, gæde, sund livsstil.
.
Dette er en præmis i denne dualitetens verden. Modpolernes verden.
.
Så dualiteten er ikke problemet.
Der hvor det begynder at gøre ondt, er når vi identificerer os med det.
Vi identificerer os med mørket. Med kaos. Med sorgen.
Det, at du tror du er – og kun er – dette fysiske menneske. At du tror du er sorgen. Mørket. Kaos. Det forårsager smerte.
.
Men. Dig som kender den meditative tilstand, i en eller anden form. Enten fra meditation, dine ture i naturen, fisketuren, det kreative arbejde ……. ved, at vi faktisk har muligheden for at tilgå et sted, hvor vi har et valg. Et valg der går på, hvad vi tillægger mørket. Lyset. Kaos. Ro. Glæde. Sorg. Livsstil.
Et sted som er uafhængigt af dag og nat. Dag og nat er der stadig. Men, du er uafhængig af, om der er dag eller nat. Uafhængig af, om det er lyst eller mørkt. Uafhængig af glæde og sorg. Hvorfor?
Fordi du reelt intet har med dem at gøre. Fordi du er dig, uanset om der er lyst eller mørkt. Om der er ro eller kaos. Om du har følelsen af sorg eller glæde.
Du har hævet dit perspektiv, og er et sted, hvor du bare er. Er den du er. Forbundet med alt. En del af alt. Og alligevel dig selv. Din essens. Dit hjerte. Din inderste visdom.
Og når du er der, trancenderer du dualiteten. For en stund 🙂
.
For at komme tilbage i denne Modpolernes verden, fordi modpolerne hører den denne verden til. Og er livets krydderi.
.
Kærligst
Rikke
.
.
.
“Kun når du ikke bekymrer dig om konsekvenserne, kan du frit følge din indskydelse”
Hazrat Inayat Khan
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *