Ingefær Gurkemeje drik
En antiflamatorisk mixtur
– der varmer, hjælper fordøjelsen og forebygger
Mixturen har rødder i det ayurvediske (naturbaseret indisk lægetradition)
Mixturen gir’ dig efter sigende følgende
- antiflamatorisk dvs. har effekt på infektioner
- forbygger mod leddegifgt og slidgigt
- forebygger knogleskørhed
- forebygger alzheimers (med D3 vitamin)
- forebygger psoriasis
- forebygger hjertekarsygdomme
- forebygger fordøjelsesproblemer
- bedre blodcikulation (til kolde hænder og fødder)
Og her kommer opskriften
- 300 g ingefær, økologisk
- 150 g grukemeje, økologisk
- 1 citron, økologisk (2 hvis de er små)
- 1 spsk honning
- 1 liter vand
Du kan evt tilføje 5-10 hele sorte peberkorn sammen med citronen, da peberet hjælper cucumin til bedre optagelse.
Det skal du bruge
- en gryde til at koge i
- en hakker (hakker du på spækbræt, så pak det ind i en pose, da gurkemeje sviner en del
- si
- rengjorte flasker til at hælde drikke op i
Fremgangsmåde
Ingefær og gurkemeje hakkes i blender eller pr. håndkraft.
Jo finere du hakker, jo stærkere bliver drikken.
Hældes i en gryde med ca 1 liter vand.
Drikken skal koge op, og derefter småsimre med låg på, i 30-45 min.
Hakket citron tilsættes, og koger med de sidste 15-20 min.
Når drikken er kølet ned til ca 40 grader tilsættes honning, så dens gavnlige effekter bibeholdes.
For ekstra kraft, sættes gryden i køleskabet natten over.
Drikken sies, og hældes på rengjorte flasker, der sættes på køl. Klar til brug.
Pulpen kan enten anvendes i madlavning, bagning mv.
..
Brugsanvisning
Tag en shot 1-3 gang om dagen. Den første gerne om morgenen.
Du kan også blande den i varm kogt vand, og få den fortyndet lidt.
Drik det som det første om morgenen, og lad dine tarme vaske af den varme vædske.
Og den kan naturligvis også bruges i smoothies og madlavning generelt.
Blot husk, at honning ikke bør opvarmes for kraftigt, da den gode effekter så forsvinder.
Har du sarte slimhinder, er det godt at blande den op.
God fornøjelse!
Lidt om ingefær, gurkemeje og honning
Ingefær
Virker antiflamatorisk – dvs den bekæmper betændelses reaktioner i kroppen
Ingefær har bl.a. et højt indhold af mangan, magnesium, kalium ogB6 vitamin.
Ingefær har vist sig at være
- kvalmestillende
- fremme fordøjelsen og sætter gang i peristaltikken (den en påvirker den glatte muskulatur, der styrer vores indre organer)
- virkningsfuld mod menustrationssmerter
- virkningsfuld mo infektioner i luftvejene, forkølelser og influenza
- forebyggende mod kræft, og kan medvirke til helbredelse af nogle kræftformer
- aktiv mod hjertesygdomme
- aktiv mod diabetes
- slankende
Gurkemeje
Virker antiflamatorisk
Det gule stof i gurkemeje, curcumin, er en antioxidant, der kan bekæmpe frie radikaler og stoffets antiinflammatoriske virkning har i adskillige undersøgelser vist effekt på såvel
- kræft
- gigtlignenede lidelser
- infektioner
- sårheling
- forebygger kongoleskørhed
- alzherimers (med D3 vitamin)
- multiple skelerosis
- psoriasis
Honning
Honning er bl.a.a virkningsfuld overfor bakterier – og ved hjerte-kar sygdomme.
Selv multiresistente bakterie bukkede under for Manuka-honning, har forskingen
Manuka honningen kommer fra bier, der lever af te-træer i New Zealand og Australien.
Nordeuropæisk rapshonning er dog også set med samme effekt.
Pingback: 7 enkle tips med rødder i det ayurvediske - GateToGo
Pingback: Boost dit immunforsvar med naturlige midler - CoronaVirus - Humantium